Dopravná nehoda autobusu a osobného motorového vozidla pri Lakšárskej Novej Vsi

16.01.2013 Senica

Dnes nad ránom 16.01.2013 o 05:05 hod. bola na KS IZS v Trnave nahlásená dopravná nehoda linkového autobusu a osobného motorového vozidla na ceste II. triedy č. 590 medzi obcami Lakšárska Nová Ves (okr. Senica) a Studienka (okr. Malacky), cca. 2 km od obce Lakšárska Nová Ves s nespresneným počtom zranených. K udalosti boli vyslané hasičské jednotky zo Senice (5 príslušníkov s technikou MB ATEGO a MB SPRINTER) a z Malaciek (4 príslušníci s technikou MB ATEGO), zároveň boli vyslané štyri vozidlá ZZS. Po príchode hasičských jednotiek a vozidiel ZZS službukonajúci lekári ZZS začali za asistencie príslušníkov HaZZ s triedením zranených, pričom zasahujúci hasiči museli z dôvodu lepšieho prístupu k zraneným násilne otvoriť jedny dvere autobusu. V čase nehody sa v autobuse viezlo 28 cestujúcich a vodič, v osobnom motorovom vozidle sa nachádzal iba vodič, ktorý mal ľahšie zranenia a bol na mieste ošetrený lekárom. Triedením zranených bolo zistené, že z celkového počtu 29 osôb, nachádzajúcich sa v čase nehody v autobuse, bolo zranených 14 osôb. Rozsah zranení u týchto cestujúcich zatiaľ nepoznáme. V súčasnej dobe stále prebieha zásah zložiek IZS na mieste udalosti.

mjr. Ing. Marián Hruška
samostatný odborný inšpektor špecialista
Hasičského a záchranného zboru v Trnave

Spresnenie informácií: jedná sa o súkromný autobus, nie linkový (medzimestský), ani jedno zo zranení cestujúcich nie je podľa vyjadrenia službukonajúcich lekárov život ohrozujúce
Polícia upozorňuje vodičov, že sú povinní rýchlosť jazdy prispôsobiť najmä svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať. Zvlášť opatrne by mali vodiči šoférovať na zasnežených a klzkých cestách.

 
 

Vyberte región